قرمز،زرد و آبی،رنگ های اصلی نامیده می شوند.تمام رنگ های دیگر از ترکیب این رنگ ها به دست می آیند.به رنگ های دیگری که از چنین ترکیباتی حاصل می شوند،رنگ های فرعی می گویند که شامل:رنگ های سبز،نارنجی و بنفش هستند.
از ترکیب آبی و زرد،سبز به دست می آید.
از ترکیب قرمز و زرد،نارنجی به دست می آید.
از ترکیب قرمز و آبی،بنفش ساخته می شود.
برای آنکه کودک را تحریک کنید تا رنگ ها را با هم ترکیب کند،باید پالت رنگ او را به رنگ های خاصی محدود کنید و لوازمی در اختیارش قرار دهید که کار را ساده کند و کودک با یک طیف کامل رنگ و تنها با یک قلم مو و مقداری آب کار کند.آن زمان برخی از این کشفیات صورت می گیرد.رنگ ها را می توان مستقیما روی کاغذ ترکیب کرد و همه کودکان بعضی از این تجربیات را می آزمایند.از آنجا که یادگیری به صورت تصادفی صورت می گیرد،این تجربیات نباید تنها گزینه ی موجود برای آنها باشد.بچه ها به چیزی بیش از کسب تجربه در ترکیب کردن رنگ ها که شما برایشان طراحی کرده اید،نیاز دارند.
در چنین پروژه هایی می توان چندین روند نقاشی را توصیه کرد.اما بهترین کار این است که برای هر رنگ،یک ظرف . یک قلم مو به کودک بدهید و او را تشویق کنید تا قلم موی قرمز را در رنگ قرمز نگه دارد و قلم موی آبی را در رنگ آبی .
استفاده از قلم مو های کوتاه وکلفت با دستته های رنگی ، در ابتدای کار کمک بزرگی است.
کودک می تواند مقدار کمی از هر رنگ را در یک ظرف قرار دهد و آن ها را با یک قلم موی دیگر ترکیب کند که تبدیل به قلم موی بنفش می شود.
هیچ کودک پیش دبستانی نباید پیش از آنکه هر بار قلم مو را در رنگ فرو می برد، قلم مو را بشوید. اینکار حواس او را پرت می کند.
ظروف دردار با رنگ های متفاوت برای اینکار و برای تمام سنین مناسب است. درپوش این ظروف باعث می شود که رنگ ها را پس از مصرف در آنها نگه داری کنید بدون آنکه رنگ خشک شود. می توانید رنگ داخل ظرف را با درپوش آن هماهنگ کنید تا کودک بهتر بتواند با آنها کار کند.
کودک را تشویق کنید هرچه بیشتر نقاشی کند.
اصرار نکنید که کودک روی دو طرف طراحی کند؛ بچه ها حس می کنند که اگر کاغذ را برگردانند تا روی طرف دوم آن طراحی کنند، طراحی اول باید کنار گذاشته شود.